top of page
Elkészítés
Az amerikai palacsintákkal ellentétben a svele-t a norvégok általában délutáni kávéval fogyasztják, nem pedig reggel. Vajjal, édes sziruppal, de sajttal is kiváló.
Hozzávalók
2 liter tej
25 dkg vaj
25 dkg zsír
2 kg liszt
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
Elkészítés
A tejet, a vajat és a zsírt forraljuk fel. Kihűlés után adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd alaposan gyúrjuk össze.
A tésztát osszuk darabokra, nyújtsuk ki vékonyra, majd egy palacsintasütőben süssük meg mindkét oldalát.
Ha megsültek, tekerjük be őket egy konyharuhába, hogy ne száradjanak ki.
Tálalás előtt kenjük meg például vajjal, fahéjas vajjal és hajtsuk össze kétszer. Hideg helyen tároljuk.
Fotó: Matprat
bottom of page