top of page

Pinnekjøtt (Sózott bárányborda)

Előkészítés

3 óra

Főzési/sütési idő

3 óra

Adagok

400gr/fő

Bonyoplultság

Átlagos

Elkészítés

Pinnekjøtt, az ország nyugati részéről származó hagyományos étel, ami valójában szárított és sózott juh borda.

Hozzávalók

  • pinnekjøtt (személyenként körülbelül 400 gramm)

  • bors

Elkészítés

1. Elkészítése során a sóval bedörzsölt és szárított báránybordát körülbelül 30 órára (de minimum egy éjszakára beáztatjuk). Az áztatási idő nagyban függ attól, hogy mennyire van kiszárítva, milyen vastag a csonton a húsréteg, valamint annak a víznek a hőmérséklete is, amiben áztatni fogjuk. Langyos, kézmeleg vízben rövidebb ideig kell áztatni.


2. Egy nagy fazék aljára nyírfapálcikákat teszünk, rárakjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fedő alatt körülbelül 3 óra alatt (vagy amíg a hús el nem válik a csonttól) puhára főzzük.


Főzés után mustárral, répapürével, főtt krumplival és áfonyadzsemmel tálaljuk.

Fotó: Matprat

bottom of page