Elkészítés
Az 1970-es évek végén Stabburet strandai gyára úgy döntött, több lábon szeretne állni így felmerült, hogy pizzát kellene gyártaniuk. A pizza akkoriban Norvégiában viszonylag egzotikus ételnek számított 1980-ban.
A fagyasztópultban már több fajta pizza is megtalálható volt, de a fagyasztott pizzát akkoriban csak egy szűk réteg vásárolt. A Grandiosa-val az volt a cég terve, hogy egy olyan pizzát gyártson, amelyet mindenki szeret, és aminek tökéletes minőségében mindenki megbízhat. Ezenkívül a méretének is olyannak kell lennie, hogy több ember együtt fogyaszthassa.
Hozzávalók
1 doboz Grandiosa Pizza
Elkészítés
A villanyos sütőt 220 C° fokra melegítjük fel.
A pizzát kivesszük a papírdobozból. Nagyon fontos, hogy távolítsuk el a pizzát védő műanyag fóliát is.
Ha a sütő jelez, hogy elérte a kívánt hőmérsékletet, tegyük a pizzát a sütőben lévő rácsra, ami legjobb ha a sütő középső szintjén helyezkedik el. Ilyenkor alul és felül is átsül majd a pizza. Mi sütőpapírt is teszünk a pizza alá, hogy a olvadó sajt ne csöpögjön le a sütő aljára.
9 perc sütės után szemrevételezzük a pizzát.
Ha tetején a sajt teljesen megolvadt és kicsit megpirult akkor késznek mondtható. Vegyük ki a pizzát és kapcsoljuk ki a sütőt.
Pizzakéssel szeleteljük fel a kívánt darabszámnak megfelelően.
Lapos tányéron szervírozzuk.
Bátran használhatunk kiegészítőket is - például ketchup - az ízvilágon nem fog (tovább) rontani.
Heti egyszer, ha lehet pénteken fogyasszuk. (vagy egyszer se)
Forrás és fotó: Grandiosa
A receptet beküldte: Juhász Csaba