![](https://static.wixstatic.com/media/52c4b7_2fabe1d54179405abba14d7c3fd2252b~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_602,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/52c4b7_2fabe1d54179405abba14d7c3fd2252b~mv2.jpg)
Kép: Visit Norway
Norvégia harmadik helyen végzett a Bocuse d’Or versenyen, ezzel Håvard Werkland gondoskodott arról, hogy Norvégia folytassa dobogós szériáját.
A norvég csapat így továbbjutott a jövő évben Lyonban megrendezésre kerülő világbajnokságra, írja az Addresseavisen.
Az ezüstérem Svédországé lett, a bajnoki címet pedig Dánia vitte el, így skandináv dominanciával zárult a főzőverseny.
A norvég csapatot Håvard Werkland vezette, aki a trondheimi Britannia Hotelben dolgozik.
- Ez nagy megkönnyebbülés. Nem olyan magától értetődő, mivel Norvégia általában a dobogón végez, így magasak az elvárások velünk szemben. Nagyon feszültek voltunk, de most elképesztően örülök – mondta Werkland az újságnak a díjátadó után.
Geir Pollestad mezőgazdasági és élelmiszerügyi minisztert (Sp) is lenyűgözte Werkland főzőművészete.
- Gratulálok a lenyűgöző harmadik helyhez a Bocuse d’Or versenyen. Az ilyen magas színvonalú konyhaművészet kemény munkát és sok időt igényel, és nagyon örömteli, hogy Håvard hazahozta a bronzérmet - mondta Pollestad.
Köszönetet mondott a rendezvény trondheimi szervezőinek is.
A Bocuse d’Or a világ legelismertebb szakácsversenye. A döntőt minden évben Lyonban szervezik januárban. 1987-ben alapította Paul Bocuse mesterszakács, és azóta nemzetközi versennyé nőtte ki magát.
Forrás: Nettavisen
Comments